Elena Gilbert aka Nina Dobrev

Kikade nyss på The Vampire Dairies på tv6play (klicka här för att komma till avsnittet). Och jag kom på att jag tycker att en skönhet att inspireras av är Elena Gilbert (Nina Dobrev). Hon passar bra in på bemärkelsen "en skönhet klär i allt".

Själv har jag det typiskt skandinaviska utseendet, med blå-gröna ögon och mörkblondt hår. Så himla tråkigt! När jag nyss satt och tittade på serien kom jag många gånger på mig själv att önska att jag hade hennes bulgariska utseende med väldigt fina mörkbruna ögon och långt mörkt hår.




2010-02-26 18:12:15
8 Kommentarer

Daisy

Två nya saker på min "att köpa-lista" är Buxom Lips från ID och Marc Jacobs "Daisy".

 

En sak jag dock strök från samma lista var Whip Body Lotion Lemon från Body shop - som jag varken tyckte var särskillt whipped eller luktade gott. Lite diskmedel-varning på den tycker jag.


2010-02-26 14:58:11
0 Kommentarer

Happy, #108

Var på stan och shoppade en sväng igår. Dock med fokus på kläder vilket inte hör hit. Men ett besök på Make up store hann jag med och två godbitar fick följa med mig hem! Ett ljus rosa läppstift med lite skimmer, ger en ganska fin "nude liknande" färg på läpparna. Och det är inte fjortis-rosa som det ser ut! Nejnej! Bilden gör inte färgen rättvisa. Kanske kan lägga upp en bild när jag har det på mig sen. Blending brush #108 ska jag ha till att sudda ut och blanda ihop skuggor, markera glolinjen osv.

Lipstick Happy - 165kr
Blending brush 108 - 175kr

Hittade ett bra ställe att fota på! Ska försöka ha lite mer egen fotade bilder i bloggen, så det blir lite personligare.
2010-02-26 14:48:42
0 Kommentarer

Hälsa och skönhet

Jag måste slå ett slag för hur stor betydelsen av hälsan är för skönheten! Ingentin är så viktigt som hälsosam mat, mycket frukt och grönt,  mycket vatten, motion och bra sömn. Skönheten kommer även inifrån - och det är ingen klycha. För många (t.ex. mig) är vad jag stoppar i mig och hur jag mår på insidan jätte viktiga faktorer för en strålande hy.

Mitt bästa tips för att få i mig bra ämnen för hyn är att dricka en smoothie om dagen. Jag gör alltid det och märker stora resultat både på min hy och i min mage. Vad man har i är helt upp till en själv. Man kan variera i onändlighet! Ett plus är ju att det är så gott och uppfriskande. Jag känner mig fräsh efter en smoothie!

Min"bas smoothie" består av ca:
1½ dl hallon
1dl blåbär
½ banan
Havre- eller sojamjölk efter önskad tjocklek, jag föredrar havremjölk
Mixa och njut!

Så börjar jag alltid och ibland räcker det så , men vissa gånger har jag i mer ingredienser för att göra den extra nyttig. Några favoriter att ha i utöver basen är granatäpple, avocado, gojibär & havregryn. Jag kommer längre fram att tipsa om fler recept och val av ingredienser till olika smoothies jag brukar göra. Även grönsakssmoothies.






2010-02-25 18:23:30
0 Kommentarer

I min necessär

Det här är mitt vardagssmink som jag använder i stort sett varje dag.






Concealer - Cover all mix från Make up store
Loves it! Använder just nu pennformen som ni ser. Den gula är min favorit! Den trollar bort alla röda partier så som finnar och liknande på ett kick. Den röda används för att neutralisera mörka ringar under ögonen och den beiga kan användas för att blanda ut de två andra eller för sig själv. Kommer aldrig byta ut denna! Gillar pennformen lite mer än den vanliga eftersom att pennorna är lite mjukare i konsistensen och känns hygieniska occh enkla att använda.

Rouge - Blush Power från Make up store

En ganska neutral färg som passar som vardags rouge. En aning mörk på min väldigt vinterbleka hy, men är man sparsam så blir resultatet jättefint!

Ögonbrynskugga - Tri brow color från Make up store
Mycket bra ögonbrynsskugga! Gillar att den går i grått och är helt utan röda toner, för det fungerar absolut inte på mig. Bra med olika nyanser så att man kan anpassa efter önskat resultat. Många plus för att man kan göra super snygga sotningar med den här!

Eyeliner - Gel eyeliner från Make up store
Den här vill jag säga att inte är en favorit hos mig. Jag gillar inte gel eyeliners som inte torkar. Precis efter applicering så är den jättefin, men det tar inte lång tid innan färgen glider ut och kladdar sig. Jag föredrar en eyeliner som torkar och sitter hela dagen utan problem – och det gör inte denna. Dock får den stå med här för att det just nu är den enda eyeliner jag har, och därför använder jag den. Kommer att byta ut denna snarast!

Mascara - Maybelline Define-a-lash waterproof
Hur länge har jag använt den här? Väldigt länge! Det händer att jag byter ut den och provar nya, men i slutändan blir det alltid den här jag köper hem igen. Den här maskaran separear och förlänger mina fransar superbra. Precis det jag vill att en maskara ska göra! 

Min kära ögonfransböjare får även den vara med här, jag minns dock inte var den kommer ifrån. Jag hatar är att ha på mig maskara utan att ha böjt fransarna innan. Och med den här maskaran håller fransarna sig fint böjda hela dagen utan att "sjunga ner".

Läppstift - Lipstick Gate från Make up store
Jag är just nu helt inne på röda läppar och använder detta läppstift nästan varje dag. Bra och fin vardags-röd!

+ såklart foundationen från Lily Lolo som jag skrev om igår.
2010-02-24 18:53:04
0 Kommentarer

Ansiktsbehandling

Nu börjar det samlar lite inlägg här. Roligt! Jag kommer att fortsätta lägga in mina massa favoriter och tips lite allt eftersom. Sedan när jag har tagit igen allt "gammalt" så kommer det ju falla sig mer naturligt att jag skriver om det jag har köpt, nya produkter, favoriter och sådär. Men ett tag till får det vara såhär! Nu tänkte jag snart gå och göra lite ansiktsbehandlig på mig själv.



Såhär brukar jag gå tillväga när jag gör ansiktsbehandling hemma:
1. Börjar med att tvätta och peela ansiktet noggrant
2. Gör därefter ungbad (kokar vatten och har huvudet över med en handduk) som jag sitter i ca 5-10 min. För att öppna porerna så att masken jag därefter applicerar kan verka på djupet.
3. Lägger en ansiktsmask - vilken mask jag väljer beror på vilket resultat jag önskar. Har ännu inte hittat någon favorit ännu.
4. Tvättar av masken noga
5. Smörjer in med en riktigt återfuktande och mjukgörande kräm, gärna lite fetare eftersom att huden har blivit utsatt.

Sist jag skickade efter Dermalogica fick jag med samples på Dermal clay cleanser som är en rengöring men även kan användas som djuprengörande mask. Dermal clay cleanser är en superabsorberande lerbaserad rengöring som tar bort överflödigt fett och verkar porsammandragande. Den tänkte jag testa att ha i min t-zon och runt näsan där jag har lite fula pormaskar som jag vill ha bort.



Update.
Testade som sagt att använda dermal clay cleanser som mask idag och såhär tyckte jag om den.
Den var väldigt sval och skön - nästan lite för sval. Kändes som att jag hade smörjt på en superstark halstablett. Men det är nog bara på känslig hy det känns så. Ibland önskar jag att jag hade en riktigt stark och tålig hy så att jag kunde använda rengöringar som har sån där skön svalkande mentohl känsla som Dermal clay cleanser varje dag - men då skulle nog mitt ansikte ramla av tyvärr. Hehe.
Jag kan ju inte ge någon nogrann bedömning eftersom att jag bara testat en gång. Men sammanfattningsvis så var det en skön "mask" och den svalkande väldigt mycket vilket gjorde att jag kände mig jätte fräsh i ansiktet efteråt. Tyvärr följde in pormaskarna med ut. Den påminner lite om Dermalogicas Skin refining masque!

2010-02-23 20:15:40
0 Kommentarer

Tips när man har en "fuldag"

Ni vet när man har en fuldag? En sån dag när håret bara hänger, ansiktet känns glåmigt och påsarna under ögonen är ett faktum. Inga kläder sitter bra och allt blir bara fel. Man vill inget hellre än att krypa tillbaks under täcket och stanna där hela dagen. Trots det har man inget val, man måste skynda sig iväg till skolan/mötet/jobbet etc.

Några enkla och snabba tips jag brukar ta till då är:
  • Klä mig i helsvart
  • Sätta upp håret i en hög stram toffs
  • Täcka över blemmor och dölja mörka ringar med en concealer. Fylla i ögonbrynen, lägga eyeliner, böja fransarna och måla på maskara. Slutligen målar jag mina läppar riktigt röda.
Det, mina vänner - räddar mina fuldagar! Ett enkelt och säkert kort som alltid funkar.



2010-02-23 19:45:18
0 Kommentarer

Min favorit foundation!


Lily Lolo är min favorit foundation! Jag älskar den! Det är den bästa mineralfoundationen jag har provat. Den täcker precis lagom, varken för lite och inte för mycket. Den känns lätt och skön på huden och lägger sig jämnt och fint utan att skapa ett kakigt resultat. Det jag även gillar är att den har få ingredienser men ändå håller suberbra bra kvalité. Den innehåller heller inte bismuth oxychloride som kan kännas irriterande mot huden. Bra för oss med känslig hy alltså. Jag använder alltid mineralfoundation istället för vanlig, då det känns så mycket skonsammare mot huden!

Jag beställer alltid från Lily lolos egna hemsida lilylolo.co.uk vilket är billigast! Där kostar en stor burk (10mg foundation) bara 12 pund - ca 140kr. Frakten är även billig och ingen tull tillkommer då det skickas från inom EU. Vet man inte vilken färg man har så har hemsidan en guide som är bra för det, och man kan även skicka efter billiga små samples för att själv kunna prova ut vilken färg som passar bäst.

Ett tips är att ta en ljus färg som passar på vintern och en mörkare som passar på sommaren. Tiden däremellan, alltså vår och höst, kan man sedan blanda dessa två för att få en passande färg. Perfekt sätt att slippa köpa nya varje säsong. Jag använder färgerna blondie och cookie som är neutrala färger och passar min hudton utmärkt. Nästa gång tror jag att jag slänger med ett rouge & ett bronzing puder i min beställning.
Lily lolo får högsta betyg av mig!

2010-02-23 17:36:28
2 Kommentarer

Papaya body butter från The body shop

Ett nytt tillskott bland mina body butters från The body shop. Mina favoriter är egentligen Cocos & Raspberry (som snart kommer in i sortimentet igen - yey!). Men för tillfället är jag helt inne på tropiska dofter och då är denna oslagbar! När jag smörjer in mig med den här så blir jag mjuk och härlig! Det enda jag hade önskar var att papaya doften stannade kvar på kroppen lite längre. Men trots det så gillar jag den skarpt och använder dagligen just nu. Lite sommarkänsla i vinterkylan!



När vi ändå är inne på Body Shop så kan jag tala om att det snart kommer att komma en ny doftserie hos dem - nämligen Sweet Lemon. Hur härligt låter inte det? Fräsht! Jag kommer absolut gå dit och sniffa och klämma den 25e då de anländer till butikshyllorna.




2010-02-22 10:42:00
1 Kommentarer

Detta är min hårvård just nu

Klicka på bilderna för att komma till inköpsstället


TRESemmé moisture rich shampoo och balsam
Är riktigt nöjd med dessa budget produkter. De är väldigt dryga och håret blir lent, mjuk och luktar väldigt gott efter användning.  Perfekt de gånger man inte har lust att lägga flera hundra lappar på shampoo och balsam!


Redken Fresh Curls Curl Refiner

Försöker just nu att vila mitt hår från mitt annars dagliga slitande med plattången, och då är denna leave-in anti-frizz creme perfekt att ha i vått hår. Lockarna blir följsamma och riktigt mjuka och fina. Efter jag har kramat in denna kräm i håret behöver jag bara låta det självtorka och sen är det klart! Superfint och enkelt. Ett plus att den goda doften sitter i håret hela dagen.


L'Oréal Hair Mix Supreme Smooth & Sublime Shine

När jag ska använda hårfön/plattång så använder jag först dessa två. Jag blandar ihop lagom mängd av båda i händerna och applicerar sedan noggrant i nytvättat hår. De vårdar och ger definition till håret. Håret blir mjukt och lätthanterligt, samtidigt som det luktar väldigt gott och är skyddat mot värme. Ultimat!


Osis Dust it

Många vet nog hur håret kan bli när man har plattat det. Väldigt livlöst och jaa, platt helt enkelt. Då är mitt och många andras räddning detta pulver. Ta lite på fingrarna och gnugga in i hårbotten. Sen kan man även tupera lite om man vill ha ännu mer volym – och tack vare det här pulvret så håller tuperingen i sig utan att ”glida ur” som den kan göra när håret är väldigt mjukt och slätt. Riktigt bra till fina skandinaviska hårstrån!


Övrigt

En glestandad kam sliter mindre på håret än vad en borste gör. Jag köpte minpå åhlens för ca 20kr – perfekt! Den vanliga kammen kommer jag faktiskt inte ihåg var jag köpte – har haft den så länge. Ett måste för mig som finns att köpa nästan överallt – kanske lite bättre hos frissan men även på t.ex Kicks, Åhlens och Lindex. Ett tips från mig är att inte glömma bort att rengöra dina borstar och kammar.

Märkte ni att det saknades ett måste här – en HÅRINPACKNING! Sen min senaste tog slut (Loréal absolut repair – superb!) har jag helt enkelt inte orkat införskaffat någon ny. Vet inte riktigt vad jag ska satsa på för något. Budget, mellan eller lyx? Plånboken säger budget, men håret säger lyx. Hm, dessa härliga ilandsproblem.


2010-02-21 21:39:23
0 Kommentarer

3 Favoriter från Björk & Berries


Wild Strawberry Shower Gel
Härligt mild och skonsam shower gel. Den löddrar mycket och luktar väldigt gott! Känner mig härligt ren och fräsch efter denna. Ett plus för att Björk and berries består av 100% råvaror!

Wild Strawberry Body Lotion
Denna tillhörande härliga lotion är en favorit hos mig. Den är mjukgörande och återfuktande och absorberas snabbt av huden. Den återställer även hudens PH-värde. Och dessutom luktar den helt underbart av smultron – det känns som att smörja in sig med en sommardag!

Honey Vanilla Body Butter

Jag gillar den milda och mjuka känslan den här body buttern har. Den har en svag men härlig doft av vanilj och återfuktar bra. Gillar att använda den här när jag är riktigt torr!

Björk & Berries finns att köpa hos bland annat Eleven

2010-02-21 19:00:23
0 Kommentarer

Aco Face Rengöringslotion och Face/Body fuktcreme

Jag har hur mycket produkter och tips som helst jag vill skriva om – jag kan inte vänta! Vill helst skriva om allting nu på en gång! Men för att försöka få någon struktur på det hela tänkte jag ta några produkter i taget. Jag är en person som älskar att prova nya produkter så vad jag använder ändras ganska ofta. Förutom när jag hittet en riktig favorit såklart, då släpper jag den inte! Börjar med en nogrannare titt på produkterna från ACO jag nämnde i förra inlägget.


ACO Face Rengöringslotion och ACO Face/Body fuktcreme - båda oparfymerade
Det jag kan saga om de här två ansiktsprodukterna är att båda känns sköna mot huden och lämnar mitt ansikte rent och återfuktat. Varken mer eller mindre. Min superkänsliga hy blir lugn av att slippa alla aktiva ämnen och grejer för ett tag -  vi kan se det som en liten semester för huden. Och när min hy blir lugn så får jag mycket mindre finnar och andra elakheter i ansiktet. Bra alltså! Och det är således därför jag använder dessa för tillfället. Jag gillar konsistensen på rengöringslotionen och fuktkrämen sjunker snabbt in utan att lämna någon obehaglig hinna kvar. Jag kan erkänna att det kanske inte sån hög lyxfaktor på dessa - speciellt inte när man precis slutat med Dermalogica. Men å andra sidan är det här en billig historia, både två tillsammans går loss på lite över hundra lappen. Som hittat!

Till er som testat med allt och ingenting hjälpar så kanske dessa vara värt ett försök. Kanske har ni lika konstig hy som mig som faktiskt kommer att bli bättre av dessa?
2010-02-21 17:58:41
1 Kommentarer

Min hudvårdshistoria

Tänkte att ett bra inlägg att starta min nya blogg med kunde vara min "lilla" hudvårdshistoria.
Varning för långt inlägg (men läsvärt!).

Det började för något år sedan med att jag hade ganska dålig hy, massa finnar och liknande. Jag provade nog, utan att överdriva, minst 80% av hela apotekets hudvård. Apoteket - där har dom bra grejer tänkte jag. Allt som sas kunna lindra finnar och liknande köpte jag hem och testade. Jag tvättade, smörjde, kletade och skubbade. Men ingenting hände. En dag fick jag nog och tänkte att nu ger jag upp! Jag köpte ACOs milda rengöringslotion och fuktcreme, båda anpassade för torr hy. Dessa utlovade ingenting, de skulle endast rengöra av och återfukta. HALLELULJA MOMENT! DET FUNKADE! Så fel man kan ha, jag som trodde att jag hade fet blandhy hade egentligen torr och väldigt känslig hy. Att sluta med alla starka produkter var det enda som behövdes! Dessa produkter som varken utlovade mirakel eller underverk var det min hud längtade efter. De blev snabbt mina trotjänare och jag använde de varje morgon och kväll i flera år. Jag fick aldrig den porslinshy jag drömde om, men heller inte dålig hy. Tills för ca ett årsedan..

Mina ACO produkter tog slut samtidigt som jag började intressera mig mer och mer för hudvård. Jag ville testa något nytt. Apoteket det är ju egentligen inte så bra och mina produkter innehåller dessutom ju mineraloljor tänkte jag. Så jag testade produkter från Lumene och Clinique (inte samtidigt). Ingen av dessa passade dock min hy som blev sämre än någonsin. Finnig och ful kände jag mig..

Så jag fick panik och beställde hem ett startkit från Dermalogica. Har sedan dess provat massa dermalogica (ska recencera dessa i ett separat inlägg en annan dag!). Använde startkitet ett tag, men det kändes inte helt hundra. Köpte fler och fler dermalogica produkter. Det blev lite bättre men det återgick ändå inte till det normala. Trots att jag faktiskt gillar dermalogica så kände jag än en gång att "nu får det räcka".

Så i onsdags köpte jag återigen mina gamla ACO produkter för att låta min hy lugna ner sig och för att se om det kan bli som första gången. Ett hallelulja moment alltså. Jag ska ge detta några månader. 3 månader har jag för mig att det tag för huden att vänja sig vid en produkt?

Kommentarer:
Visst är det roligt att prova nya produkter! Jag kommer inte att sluta leta efter mirakelprodukter för just min hy. Men jag ska låta den lugna ner sig ett litet tag innan jag provar nya produkter. Jag kommer nog även att fortsätta använda mina redan inköpta dermalogica produkter när huden lugnat ner sig lite.

Jag undrar; hur det kan vara så att två produkter från apoteket, utan några som helst aktiva ämnen och som dessutom innehåller mineraloljor, kan fungera så bra på min hy? Jag vill inte säga att jag hyllar dessa två ACO produkter, men för mig fungerar de av någon konstig anledning väldigt bra.

Också vill jag säga till alla er därute med dålig hy som känner att ni har testat allt. Testa några milda produkter, möjligen anpassade för torr hy ett tag,
och se hur du reagerar på det. Kanske händer ingenting, eller så gör det underverk!


Jag kommer självklart att uppdatera om hur det går och vilka knep jag tar till för att få den där fina porslinshyn vi alla drömmer om!





2010-02-19 22:25:56
0 Kommentarer

Hej!

Det här är min nya blogg! Jag tänkte att eftersom att jag är så skönhets intresserad och läser många bloggar inom området så varför inte starta en egen? Och här är jag nu! Namnet Beautyside var bara något som jag kom på lite snabbt , hoppas det inte finns något/någon som redan heter så ;) Här kommer jag att skriva allt mellan himmel och jord - skönhetsrelaterat och säkert massa annat roligt också. Jag komme självklart att dela med mig av mina bästa skönhetstips - alltifrån nya favoritmärken till gamla huskurer som faktiskt fungerar! Hoppas ni vill läsa!

2010-02-19 20:05:47
0 Kommentarer